ΤΟΠΑΖΙ


Topaz        red topaz ροζ τοπαζι

Το τοπάζι στέλνει την ενέργεια του εκεί που χρειάζεται περισσότερο. θεραπεύει, φορτίζει, ενεργοποιεί και ισορροπεί τους μεσημβρινούς του σώματος.

Το τοπάζι προβάλει την αλήθεια και την συγχώρεση. Η κραδασμοί του φέρνουν χαρά, γενναιοδωρία, αφθονία και καλή υγεία. Είναι γνωστό από παλιά σαν πετράδι της Αγάπης και της καλής τύχης. Είναι εξαιρετικό στο να καθαρίζει την αύρα και φέρνει την γαλήνη. Το τοπάζι απελευθερώνει την ένταση σε κάθε επίπεδο και μπορεί να επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη. Βοήθα να λυθούν τα προβλήματα και είναι εξαιρετικό για τους ανθρώπους της τέχνης.  Είναι ικανό να φέρει στη ζωή του κατόχου του πολλούς και καλούς φίλους. Υπάρχουν αναφορές πως ελκύει τον έρωτα, αλλά αυτές είναι λίγες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το κίτρινο τοπάζι λέγετε πως προσελκύει το χρήμα. Μια άλλη του ιδιότητα είναι ότι προσφέρει γονιμότητα και ευφορία, ιδίως τις μέρες που η σελήνη βρίσκετε στη γέμιση της. Ένα τοπάζι σε ένα κτήμα βελτιώνει τη σοδειά.
ΥΓΕΙΑ: Έχει θαυμάσια αποτελέσματα ενάντια σε κάθε πάθηση του κυκλοφοριακού συστήματος, προστατεύει από θρομβώσεις και θεραπεύει αιμορροΐδες και αιμορραγίες. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι προσφέρει ζεστασιά σε όσους νιώθουν συνεχώς παγωμένοι, ακόμη και σε ζεστό περιβάλλον. Καταπολεμά την ανορεξία και τονώνει τον μεταβολισμό. Επίσης χρησιμοποιείτε για να διώχνει τους εφιάλτες και την κατάθλιψη, να χαρίζει καλή διάθεση και ήσυχο ύπνο, και να σταματά την υπνοβασία. Τέλος μια περίεργη ιδιότητα του είναι πως επαναφέρει τη χαμένη αίσθηση της γεύσης. Η παράδοση θέλει το τοπάζι να προστατεύει τους ταξιδιώτες, αλλά και γενικά όσους το φορούν, από ατυχήματα, καθώς και ότι βοηθά να καταπολεμηθεί κάθε είδους φόβος. Επίσης, πιστεύετε πως λειτουργεί ως βαρόμετρο, και όταν πλησιάζει καταιγίδα, κάνει τον κάτοχο του ανήσυχο και μερικές φορές του αποκαλύπτει προφητικά οράματα. Ακόμα λέγεται πως μπορεί να χαρίσει ευφράδεια στον κάτοχο του και να τον προστατέψει από φωτιά.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Μπορεί να μας βοηθήσει με την δύναμη του, ειδικά τις μέρες της γέμισης της Σελήνης, να ατενίσουμε, έστω και για λίγο διαστάσεις και κόσμους πέρα από το γήινο, και για αυτό χρησιμοποιείτε στο διαλογισμό. Επίσης μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε και να καταπολεμήσουμε κάθε είδους φοβία και άγχος, καλυτερεύοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζωή μας, δίνοντας θάρρος και αυτοπεποίθηση.


ΜΠΛΕ ΤΟΠΑΖΙ: Τοποθετείτε στο κέντρο του λαιμού η στο τρίτο μάτι. Είναι εξαιρετικό χρώμα για διαλογισμό, συνδέεται με τον ανώτερο εαυτό, βοηθώντας μας έτσι να ζήσουμε σύμφωνα με τις δικές μας προσδοκίες και βλέψεις. Αυτό το χρώμα εναρμονίζετε με τους Αγγέλους της Αλήθειας και της Σοφίας.


ΑΧΡΩΜΟ ΤΟΠΑΖΙ: Βοηθά να γίνουμε πιο συνειδητοί στις σκέψεις και στις πράξεις μας, και την επίδραση που έχουν στο κάρμα μας. Επίσης μας βοηθά να εξαγνίσουμε τα συναισθήματα και τις πράξεις μας, ενεργοποιώντας την κοσμική συνείδηση. Αφαιρεί την λιμνάζουσα και ακίνητη ενέργεια.


ΧΡΥΣΟ (ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ) ΤΟΠΑΖΙ: Είναι σαν μπαταρία, φορτίζει πνευματικό και φυσικό σώμα, δυναμώνει την πίστη μας και προσφέρει αισιοδοξία. Είναι εξαιρετική πέτρα για την συνείδηση μας και μας εναρμονίζει με τις ανώτερες πνευματικές δυνάμεις του σύμπαντος, Έτσι αποθηκεύει τις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Αυτή η πέτρα είναι επωφελής για αυτούς που αναζητούν την φήμη και απονέμει το χάρισμα και την εμπιστοσύνη, με υπερηφάνεια  στις δυνατότητες μας, ενώ παραμένουμε γενναιόδωροι και με ανοιχτή καρδιά. Βοηθά να ξεπεράσουμε τα όρια μας θέτοντας μεγάλους στόχους. Στη θεραπεία, αναγεννά την κυτταρική δομή και ενδυναμώνει το Ηλιακό πλέγμα, είναι επωφελής για τα εξαντλημένα νεύρα και για την ανεπάρκεια βιταμινών. Φροντίζει το συκώτι, τις κύστες και τους ενδοκρινείς αδένες.


ΡΟΖ ΤΟΠΑΖΙ: Είναι το πετράδι της ελπίδας. Ανοίγει τον δρόμο της ίασης με το να αφαιρεί τις αντιστάσεις από τα παλιά πρότυπα.


ΤΟΠΑΖΙ ΜΕ ΡΟΥΤΙΛΙΟ: Είναι σπάνιο, αλλά είναι εξαιρετικό για διαλογισμό. Φέρνει Φως και Αγάπη στην ζωή μας.


ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ: Καθαρίζετε το τοπάζι σας με χλιαρό νερό και κρατάτε το μακριά από υψηλές θερμοκρασίες. Προσέξτε επίσης, επειδή, παρ’ολη τη σκληρότητα του κινδυνεύει να σπάσει με απότομο η δυνατό χτύπημα.

Αρχική σελίδα / Κόσμημα / Ιδιότητες λίθων / Σύνδεσμοι / Φόρτιση Λίθων / Καθαρισμός λίθων / Ζώδια / Τσάρκας – Κέντρα / Ευθυγράμμιση κέντρων / Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία / 2012 / Κρυστάλλινα κρανία / Οργονίτες /
Πλανήτης Γη – Μετάβαση /