ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ
Τουρμαλινη           

Turmaline 

Turmaline_gem
Η τουρμαλίνη έχει πολλές φυσικές ιδιότητες που την ξεχωρίζουν από τα άλλα ορυκτά και ιδιαίτερα τους ημιπολύτιμους λίθους.
Η τουρμαλίνη, όπως και ο χαλαζίας, έχει πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες, δηλαδή φορτίζεται ηλεκτρικά, μετατρέποντας την μια της άκρη σε θετικό και την άλλη σε αρνητικό πόλο, αν τριφτή, ζεσταθεί, παγώσει η πιεστεί. Ακόμη αλλάζει σχήμα αν την διαπεράσει ηλεκτρικό ρεύμα.
Το φάσμα των χρωμάτων που μπορεί να έχει ίσως εινε το μεγαλύτερο από κάθε άλλο πολύτιμο η ημιπολύτιμο λίθο.
Τα κυριότερα χρώματα με τις ιδιαίτερες ονομασίες τους εινε:

α) Άχρωμη τουρμαλίνη η ανκορίτης 
β) Γαλάζια τουρμαλίνη η βραζιλιάνικο ζαφείρι 
γ) Πράσινη τουρμαλίνη η ελβαϊτης 
δ) κιτρινοπράσινη τουρμαλίνη η βραζιλιάνικο περίδοτο
ε) Ροζ και κόκκινη τουρμαλίνη η Ρουβελλίτης
ζ) Καφέ τουρμαλίνη η δραβίτης 
η) Μαύρη τουρμαλίνη η νορβηγική η σόρλ 
θ) Δίχρωμη τουρμαλίνη η καρπουζάκι

Η τουρμαλίνη εινε φωτοδότης δίνει δύναμη φωτός εκεί όπου χρειάζεται.. (φυτά, ναοί, χώροι, τσάρκας κ.λπ.). Δημιουργεί ένα ισχυρό προστατευτικό πεδίο, εξισορροπεί τις ενέργειες, βοηθά στην ενδοσκόπηση, μετατρέπει την αρνητική ενέργεια σε θετική.
Για την προσέλκυση ενός συντρόφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ροζ τουρμαλίνη, η για μια πιο έντονη ερωτική περιπέτεια η κόκκινη, ασφαλώς κατάλληλα φορτισμένη.
Η τουρμαλίνη χαρίζει ευγλωττία, άνεση στην επικοινωνία και δυνατότητα απομνημόνευσης, και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους σπουδαστές, τους μαθητές η όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εκμάθηση η πρόκειται να δώσουν κάποιου είδους συνέντευξη.
Λέγετε ότι όποιος την φορεί ποτέ δεν θα υποστεί εξευτελισμό και πάντα θα έχει την ικανότητα να παίρνει τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις.

ΥΓΕΙΑ: Χαλαρώνει τα νεύρα και προστατεύει από διάφορες μεταδοτικές ασθένειες, όπως επίσης και τις ορμονικές διαταραχές, καθώς και τον καρκίνο,
Επίσης, προσφέρει ενεργητικότητα και δύναμη (ιδίως η κόκκινη). Η μαύρη τουρμαλίνη δίνεται σε όσους πάσχουν από αδυναμία συγκέντρωσης, όπως επίσης και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλεξίας, ενώ λέγεται πως προσφέρει ανακούφιση σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και καρδιακών νοσημάτων.
Η γαλάζια τουρμαλίνη βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων των πνευμόνων, του λάρυγγα και του θυρεοειδούς.
Η τουρμαλίνη εινε και αυτή ένα πετράδι που προστατεύει τους ταξιδιώτες, αλλά και τα μωρά στα πρώτα τους βήματα. Επίσης απορροφά τις αρνητικές ενέργειες (ειδικά η μαύρη).
Η τουρμαλίνη καρπουζάκι χαρίζει αίσθηση χιούμορ, διώχνει τις ενοχές και ενισχύει το νευρικό σύστημα.
Η ροζ και η κόκκινη ενισχύουν τη δημιουργικότητα.. (περισσότερα για χρώματα και ιδιότητες στην επόμενη σελίδα).

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Μας βοηθά να εξισορροπήσουμε πνευματικά και σωματικά, διευκολύνοντας τη σωστή ροη της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μέσα στο σώμα μας.
Ακόμη αυξάνει την ψυχική επίγνωση και ενισχύει τον διαλογισμό.
Τέλος μας κάνει να αντιληφτούμε την αρμονία της φύσης και να θελήσουμε να συμμετάσχουμε σε αυτήν.                                                                            ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ..ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

Αρχική σελίδα / Κόσμημα / Ιδιότητες λίθων / Σύνδεσμοι / Φόρτιση Λίθων / Καθαρισμός λίθων / Ζώδια / Τσάρκας – Κέντρα / Ευθυγράμμιση κέντρων / Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία / 2012 / Κρυστάλλινα κρανία / Οργονίτες /
Πλανήτης Γη – Μετάβαση /