ΟΠΑΛΙΟ
Οπαλιο   

stone_opal


οπαλια    
                                ΟΠΑΛΙΟ  (OPAL)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ομορφιά, χρήματα, δύναμη, Καλή τύχη.
Σε διάφορες αποχρώσεις η πέτρα αυτή ενισχύει τον ψυχισμό, εξωτερικεύει τις σκέψεις και προσελκύει το χρήμα.
Τα οπάλια, και ιδίως εκείνα της φωτιάς, πιστεύεται πως ελκύουν χρήματα και επιτυχία στον οικονομικό τομέα.
Δεμένο σε περιδέραιο μαζί με δέκα ή δώδεκα μικρά διαμάντια, το οπάλιο λένε πως εξασφαλίζει οικονομική ευημερία.
Είναι επίσης ένα κατάλληλο πετράδι για όσους ασχολούνται με τον χώρο της τέχνης και ιδίως της έκφρασης, δηλαδή ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς κ.λπ., γιατί τους βοηθά να δίνουν σε αυτό που κάνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

ΥΓΕΙΑ: Έχει την ιδιότητα να προστατεύει τα μάτια,  Δρα θεραπευτικά σε μολύνσεις και ιώσεις, διευκολύνει τον καθαρισμό του αίματος και των νεφρών και ανακουφίζει από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

ΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: Οξύνει την αντίληψη και την μνήμη,διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και την επικοινωνία, ευνοεί την σωστή κρίση και τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Σε ψυχολογικό επίπεδο απαλλάσσει από καταπιεσμένα συναισθήματα και την θλίψη, ενισχύει την  αισιοδοξία, πυροδοτεί την ελπίδα και αφυπνίζει την εσωτερική φλόγα με αποτέλεσμα την δράση και την επιτυχία.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Το οπάλιο μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε πέρα από το ορατό σύμπαν και τα στενά πλαίσια του χρόνου, και είναι σύμμαχος μας σε κάθε είδους τελετή που έχει ως στόχο να ανοίξει τις πύλες του μέλλοντος ή του παρελθόντος.Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να αποφεύγεται από τους αρχάριους που μπορούν να στραφούν σε πιο ασφαλείς και φιλικές πέτρες.Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, με πολλή προσοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε ορισμένες αναστολές ή φοβίες.
Δεν πρέπει, όμως, ποτέ να αφήνουμε τον ανώτερο εαυτό μας να χάσει τον έλεγχο.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ: Το οπάλιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον, αποβάλλει ένα ποσοστό του νερού που περιέχει, και χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του.
Μπορεί ακόμα και να ραγίσει ή να θρυμματιστεί. Στα πρώτα στάδια, το κακό μπορεί να διορθωθεί αν το κλείσουμε μέσα σε λίγο βρεγμένο μπαμπάκι και το αφήσουμε έτσι για μια-δυο μέρες.

Αρχική σελίδα / Κόσμημα / Ιδιότητες λίθων / Σύνδεσμοι / Φόρτιση Λίθων / Καθαρισμός λίθων / Ζώδια / Τσάρκας – Κέντρα / Ευθυγράμμιση κέντρων / Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία / 2012 / Κρυστάλλινα κρανία / Οργονίτες /
Πλανήτης Γη – Μετάβαση /